Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Van beleidsmakers tot onderwijsaanbieders: veel partijen houden zich bezig met leven lang ontwikkelen. Zo veel, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Met een speciale tool wil Fontys daar verandering in brengen.
Afbeelding
Grafische cirkel met partijen in het speelveld Leven Lang Ontwikkelen
VNO-NCW organiseerde een bijeenkomst waarbij de arbeidsmarktpartners aan tafel schoven bij Logistieke Dienstverlener Jan de Rijk. Leerwerkloket Zuidoost-Brabant was een van hen. 
Afbeelding
Mensen aan vergadertafel
Lukt het jou als werkgever niet om (geschikte) kandidaten te vinden voor de openstaande vacature van Techsupport- medewerker binnen jouw organisatie? Dan ben je niet de enige! Maar er is een oplossing: zij-instromers!
Afbeelding
it
Wil je de leercultuur in jouw organisatie verbeteren? Ontdek de kracht van onze Talentensleutel en transformeer de leercultuur in jouw organisatie! In een wereld waarin talent schaars is, is het essentieel om te investeren in een Leven Lang Ontwikkelen.
Afbeelding
Talentensleutel
Bij Leerwerkloket delen we graag inspirerende verhalen van mensen die hun loopbaan een nieuwe wending hebben gegeven. Ontmoet Jeroen Peters een gedreven professional van 48 jaar, die met ondersteuning van zijn adviseur Eko Steen een switch maakte van manager in loondienst naar zelfstandig rijinstructeur. Lees hier Jeroen zijn volledige verhaal.  
Afbeelding
Foto van Jeroen
Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. 
Afbeelding
Kiezen
Wij vinden feedback van onze klanten heel erg belangrijk. We willen immers leren én groeien als organisatie. Daarom vragen we onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te blijven verbeteren.
Afbeelding
ster
De subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. 
Afbeelding
Stapeltjes munten waaruit kleine plantjes groeien
Toon is 60 jaar, een jaar werkzoekend en inmiddels aardig moedeloos. Hij wil zich laten omscholen en vraagt zich af of dat rendabel is, op zijn leeftijd. Omdat Toon werk zoekt in de sector zorg, is omscholing vast niet nodig, zegt Catrien, adviseur leren en werken, tegen hem.
Afbeelding
Oudere man die schrijft
Anja (43) is communicatiespecialist en wil graag iets gaan doen met coachen. Met deze vraag komt zij bij Marlen, adviseur Leren en Werken bij het Leerwerkloket. Coachen is een ruim begrip. Vandaar dat Marlen, Manon adviseert eerst te onderzoeken in welke richting zij wil gaan coachen.
Afbeelding
Vrouwelijke coach
Ben je tussen de 18 en 23 jaar, heb je geen startkwalificatie en lijkt een diploma ver weg? Jong Leren Werkt helpt je graag verder. 
Afbeelding
Vrolijke gezichten jonge mensen
Ben jij een Brabantse mkb ondernemer die zich sterk maakt voor een duurzame, inclusieve en toekomstbehendige economie? Dan hoor jij misschien bij Brabants Besten. 
Afbeelding
Vrouw achter computer
Karin was eind 50 toen ze haar baan verloor in de horeca. Ze wilde graag werken in het onderwijs. Annemarie Venhuizen, adviseur leren en werken heeft haar inzicht kunnen geven over de arbeidsmarkt en werken in het onderwijs.
Afbeelding
Kinderen maken huiswerk
De Leerwerkloketten Plus hebben zich ontwikkeld tot robuuste, zichtbare en laagdrempelige punten voor loopbaan- en scholingsadvies in hun arbeidsmarktregio
Afbeelding
video plus
"Het Leerwerkloket heeft mij geholpen om keuzes te maken voor mijn volgende stap in mijn loopbaan."
Afbeelding
Vrouw kijkt in camera
Wat is sociaal ondernemen? Daar zijn verschillende antwoorden op. Maar de rode draad is: impact maken op de maatschappij en iets bijdragen aan de samenleving. En dat is precies waar Woonbedrijf voor staat. “We staan voor een inclusieve samenleving, waarin mensen naar elkaar omkijken”, zegt Susan. “Helemaal in deze tijd van polarisatie en grote verschillen in kansen tussen mensen.”
Afbeelding
Natasja
Wel eens gedacht aan werken in de ICT, maar heb je niet de juiste papieren? Het project Reskilling ICT Brainport gaat meer talent beschikbaar maken voor ICT-banen.
Afbeelding
ICT Talent
Lees hier onze nieuwsbrief van september 2022. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.  
Afbeelding
nieuwsbrief
Goed nieuws! Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft per 1 april een subsidie ter beschikking gesteld, om je werknemers ontwikkeladvies te geven. Dit zogenaamde STAP ontwikkeladvies is speciaal bedoeld voor mensen die niet geschoold zijn of praktisch geschoold (maximaal mbo-2 niveau).
Afbeelding
Horecamedewerker
Ласкаво просимо до Summa College. Ми раді допомогти вам розпочати роботу, щоб ви могли здобути освіту та працювати в Нідерландах. Welkom bij het Summa College. Wij helpen je graag op weg zodat je in Nederland geschoold wordt en kan werken.
Afbeelding
summa
Passport for Work is van start gegaan! Na maanden van voorbereidingen, veel testen en het nemen van enkele hobbels (die bij een innovatief project horen) is de website/web-app van Passport for Work (PfW) nu live.
Afbeelding
Passport 4 w
Wel eens gedacht aan werken in de technische sector, maar heb je niet de juiste papieren? Het project Reskilling Brainport wil meer talent beschikbaar maken voor banen in de techniek.
Afbeelding
Maak werk van jouw technische kant!
Tweemaandelijks verzorgen wij een Nieuwsbrief voor werkgevers met actuele informatie over thema's als Leven Lang Ontwikkelen, subsidies en financiéle regelingen leren en werken, regionale opleidings- en arbeidsmarkt en leercultuur en leerroutes voor medewerkers. 
Afbeelding
man werkt op Ipad
Met het oog op de enorme behoefte aan arbeidskrachten start MKB Eindhoven de campagne ‘direct op gesprek’. Dit geeft werkzoekenden de kans om snel een afspraak voor een oriënterend gesprek te maken bij een bedrijf met vacatures.
Afbeelding
Jonge man, zoek een leuke baan
Je bent 50-plus en je wilt aan de bak. Een leuke baan die past bij jouw interesses en ambities. Een plek binnen een bedrijf waar je gezien en erkend wordt. Waar je jouw kennis en ervaring inbrengt. Maar hoe en waar vind je die plek? Een buddy kan je daarbij helpen.
Afbeelding
Man en vrouw in coachgesprek
Lees hier onze nieuwsbrief van december 2021. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.  
Afbeelding
LWL
Studenten onderwijsassistent leren in hun laatste jaar hoe ze met succes werk vinden dat bij hen past. Dit jaar gebeurde dat voor het eerst in samenwerking met Leerwerkloket Zuidoost-Brabant. Studenten zijn blij met het traject. “Ik weet me nu veel beter te presenteren.”
Afbeelding
Fotograaf maakt foto van student
Ben je toe aan een carrière switch? Wil jij je laten omscholen tot hovenier of alsnog je vakdiploma behalen terwijl je al in de sector werkzaam bent?
Afbeelding
Werken Als Hovenier
Lees hier onze nieuwsbrief van mei 2021. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.  
Afbeelding
Leerwerkloket