Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Zij gingen je voor

Karin kreeg inzicht over de arbeidsmarkt en werken in het onderwijs

“Karin kwam via Huis naar Werk, Regionale Mobiliteit Centra, in contact met het Leerwerkloket. Annemarie Venhuizen, adviseur Leren en Werken, heeft met Karin gesprekken gevoerd aangezien Karin haar baan in de horeca kwijt zou raken. Ze was inmiddels eind 50 en wilde heel graag in het onderwijs werken. Annemarie heeft Karin inzicht kunnen geven over de arbeidsmarkt en werken in het onderwijs. Karin heeft het zelf kunnen regelen dat ze per dit schooljaar voor 8 uur in de week als onderwijsassistent in het basisonderwijs is gaan werken. De eerste stap is gezet.

Afbeelding
Kinderen maken huiswerk

Karin was wel onzeker of het nog wel haalbaar zou zijn voor haar op haar leeftijd en of ze wel de juiste kennis in huis had. Naast haar vorige baan in de horeca werkt ze als docent in kleine groepen, niet in het basisonderwijs. Genoeg ervaring en opleiding om te gaan onderzoeken naar de mogelijkheden voor werken in het basisonderwijs.

Van kansberoep naar kansberoep

Natuurlijk komt Karin uit een kansberoep, horeca biedt veel kansen, maar het werk kan in haar geval bijvoorbeeld ook te zwaar worden inclusief de onregelmatigheid. Dan ga je van een kansrijke sector kijken naar een andere kansrijke sector. In het onderwijs zijn extra subsidies toegekend in het kader van het wegwerken van achterstanden door corona.

Heel veel netwerken

Door het aanpassen van haar CV, tips geven voor solliciteren en Webinars over werken in het onderwijs te volgen kwam Karin stap voor stap in de goede richting. Door aanmoediging en tips te geven heeft Karin heel veel stappen gezet en in de praktijk betekende dit: heel veel netwerken! Karin heeft het zelf kunnen regelen dat ze per dit schooljaar voor 8 uur in de week als onderwijsassistent in het basisonderwijs is gaan werken.

Kennis blijven updaten

Daarmee is ze helaas nog niet helemaal uit de WW gekomen, maar wel een begin en intussen blijft ze netwerken zodat ze uiteindelijk volledig uit de WW komt en het liefst natuurlijk als onderwijsassistent. En als laatste www.brabantleert.nl geadviseerd om te kijken of er nog een passende cursus te volgen is waardoor ze stap voor stap ook haar kennis kan blijven updaten. Op Brabant leert is nu een opleiding ‘didactische ondersteuning basisonderwijs’ een mooie aanvulling op haar ervaring en kennis vanuit haar verleden en als docent!

Stap voor stap

Annemarie vindt het als adviseur geweldig om te zien dat mensen stap voor stap richting vinden op hun loopbaanpad, de kansen zien en daarop inspelen met mooie resultaten ! En ook al is het nog niet volledig uit de ww, het begint bij een (kleine) stap!

De adviseurs Leren en Werken van het Leerwerkloket kunnen je helpen bij jouw loopbaanvraag. Heb je net als Karin ook een vraag aan ons?

Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek