Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Zij gingen je voor

Toon ging aan de slag met arbeidsmarketing

Toon is 60 jaar, een jaar werkzoekend en inmiddels aardig moedeloos. Hij wil zich laten omscholen en vraagt zich af of dat rendabel is, op zijn leeftijd. Omdat Toon werk zoekt in de sector zorg, is omscholing vast niet nodig, zegt Catrien, adviseur leren en werken,  tegen hem.

Afbeelding
Oudere man die schrijft

Arbeidsmarketing

Laten we eerst eens aan de slag gaan met zogenaamde "arbeidsmarketing". Hoe zet ik mezelf neer op de arbeidsmarkt? Welke oplossing ben ik voor de werkgever? Mocht het dan nog niet lukken, dan kunnen we immers altijd nog kijken naar bij-of herscholing.

Via via

Als eerste kijken we samen naar zijn cv: wat is er goed en wat kan beter? Daarna kijken we naar zijn LinkedInprofiel. We zorgen ervoor dat deze naadloos aansluit bij zijn nieuwe cv! Catrien vertelt Toon over de geboorte en de levensloop van een vacature en daarmee over de kracht van het netwerken. Liefst 75-80% van de vacatures wordt "via via" ingevuld, dus het is belangrijk voor hem om veel zorgprofessionals in zijn netwerk te hebben. Zij horen namelijk als eerste wanneer er vacature vrijkomt....

Gesprekstechniek

Na het aanpassen van het CV en het LinkedInprofiel, zijn we aan de slag gegaan met de gesprekstechnieken voor het sollicitatiegesprek. Toon heeft een aantal succesverhalen opgeschreven volgens de STAR-techniek, gebaseerd op zijn persoonlijke kwaliteiten. Daarmee was hij goed voorbereid om zich goed te presenteren tijdens zijn sollicitatiegesprekken.

Weer aan de slag

Precies 2 maanden na het eerste gesprek belde Toon om te vertellen dat hij een baan heeft gevonden. Hij is aan de slag gegaan als Teamcoach bij een zorginstelling in de regio. Hij was erg blij en bedankte Catrien hartelijk voor de hulp bij het verbeteren van zijn cv en zijn gesprekstechnieken. Hij was ervan overtuigd dat dit geholpen heeft bij het vinden van werk! 

De adviseurs Leren en Werken van het Leerwerkloket kunnen je helpen bij jouw loopbaanvraag. Heb je net als Toon ook ook een vraag aan ons?

Neem contact met ons op