Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Artikel

Jong Leren Werkt!

Afbeelding
Foto met lachende jongeren

Ben je tussen de 18 en 23 jaar, heb je geen startkwalificatie en lijkt een diploma ver weg? ‘Jong leren werkt’ helpt jou verder! Naar school gaan, leren voor een beroep en daarmee later een leuke baan krijgen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want soms lukt het niet op school. Misschien heb je niet de goede keuze gemaakt of loop je vast vanwege persoonlijke omstandigheden.

Wat kunnen wij voor je doen?

Wij, de RMC loopbaanbegeleiders, zijn er om jou verder te helpen. Wij onderzoeken samen met jou wat voor jou de beste volgende stap is. Denk daarbij aan het vinden van een opleiding, werk of een combinatie van leren en werken. Met een startkwalificatie (dat is een havo/vwo diploma of een diploma op mbo-niveau 2/3/4) heb je een grotere kans op het vinden van werk. Daarom helpen wij je graag op weg! Onze ondersteuning is gratis.

Wat betekent RMC?

Grote kans dat je nog nooit van ons hebt gehoord. De afkorting RMC staat voor Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten. Onze RMC loopbaanbegeleiders hebben contact met alle jongeren in de regio Zuidoost Brabant (Eindhoven- de Kempen) die voortijdig, dus zonder startkwalificatie, hun school hebben verlaten of dreigen te verlaten.

Contact

Wil je contact met de RMC loopbaanbegeleiders opnemen? Mail dan naar rmc@eindhoven.nl of bel 14040.

Meer informatie vind je hier