Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Zij gingen je voor

Anja vindt haar richting!

Anja (43) is communicatiespecialist en wil graag iets gaan doen met coachen. Met deze vraag komt zij bij Marlen, adviseur Leren en Werken bij het Leerwerkloket. Coachen is een ruim begrip. Vandaar dat Marlen, Anja adviseert eerst te onderzoeken in welke richting zij wil gaan coachen.

Afbeelding
Vrouwelijke coach

Bijvoorbeeld welke doelgroepen spreken haar aan? En bij wat voor type organisatie zou zij graag willen werken? Anja krijgt tips om zelf mee aan de slag te gaan. Want wanneer Anja een goed beeld heeft kan ze gerichter zoeken naar een opleiding en reageren op vacatures. Een goed netwerk is hierbij van belang. En goede Jobmarketing! Hiervoor verwijst Marlen naar Aaltje Vincent.  

Netwerken via LinkedIn

Als Marlen haar twee weken later weer spreekt, heeft Anja veel stappen ondernomen en is ze bezig geweest om haar netwerk flink uit te breiden. Hierdoor is ze terecht gekomen bij een zorgorganisatie waar ze binnenkort mag solliciteren op de functie van Verbinder. Voordat ze op gesprek gaat, heeft ze haar netwerk via LinkedIn bekeken en contact gezocht met iemand die dezelfde functie vervult. Hierdoor wordt ze nog enthousiaster en kan ze zich nog beter voorbereiden op haar sollicitatiegesprek.  

Brabant leert

Anja geeft aan dat zij na deze gesprekken flink in beweging is gekomen. Ze heeft stappen gezet en resultaten geboekt. Zo heeft ze zich bijvoorbeeld ook aangemeld voor twee gratis cursussen via Brabant Leert. Te weten: Communicatie rondom Projecten en Project coördinatie. Cursussen die goed van pas komen in haar nieuwe functie.     

Blije Anja en Marlen

En dan de kroon op het werk. Anja krijgt de baan! Ze gaat starten voor 18 uur per week. Mooi want nu hoeft ze geen aanspraak meer te maken op haar WW uitkering. Anja geeft aan dat de gesprekken haar hebben doen nadenken over de doelgroep waar ze voor wil werken. Ze wil in de toekomst de communicatie tussen koppels en stellen versterken door middel van coaching. Hier gaat ze zich verder op oriënteren voor de uren die ze nog over heeft.  

Leuk zo’n blije Anja aan de telefoon. Mijn dag kan niet meer stuk!  

De adviseurs Leren en Werken van het Leerwerkloket kunnen je helpen bij jouw loopbaanvraag. Heb je net als Anja ook ook een vraag aan ons?

Neem contact met ons op