Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Zij gingen je voor

Eva over haar ervaring met het Leerwerkloket

"Het Leerwerkloket heeft mij geholpen om keuzes te maken voor mijn volgende stap in mijn loopbaan. We zijn een zoektocht gestart om te kijken waar ik mijn werkplezier uit haal en waar ik goed in ben. Dit alles zorgde voor inzichten en kreeg ik ook vertrouwen in mezelf dat ik weer een leuke baan kon vinden. Door keuzes en te onderzoeken waar ik gelukkig van word en specifieker te solliciteren, heb ik uiteindelijk de baan gevonden waar ik met plezier werk."

Afbeelding
Vrouw kijkt in camera

Ontdekken wat past bij mij

Eva vond het nog niet zo makkelijk om te omschrijven wat haar taken waren geweest en welke resultaten ze had geboekt bij de verschillende werkgevers. Daarnaast vond ze het lastig om haar kwaliteiten te benoemen en deze te staven met voorbeelden uit het verleden. Samen hebben we haar taken ontrafeld en haar kwaliteiten omschreven. Gaandeweg kwamen we erachter dat haar werkplezier vooral lag in het feit dat een bedrijf erg gericht is op de toekomst en bezig is met ontwikkeling. Dit in tegenstelling tot haar laatste werkgever, die vooral de status quo handhaafde. Dit paste helemaal niet bij Eva, want ook Eva is gericht op ontwikkeling en verbetering.

Helemaal op mijn plek

Deze zelfkennis zorgde ervoor dat Eva steeds gerichter ging solliciteren en zelfs ook vacatures links durfde te laten liggen. Bovendien kon Eva zichzelf steeds beter verwoorden in een sollicitatiegesprek; haar focus lag nu echt op het ontwikkelen en verbeteren van bedrijfsprocessen. Na een periode van sollicitaties en afwijzingen, is Eva nu helemaal op haar plek bij een materialenhandel voor de bouw. Als Manager Logistiek en Service optimaliseert zij de bedrijfsprocessen ten behoeve van de klant.

De adviseurs Leren en Werken van het Leerwerkloket kunnen je helpen bij jouw loopbaanvraag. Heb je net als Eva ook ook een vraag aan ons?

Neem contact met ons op.