Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Van beleidsmakers tot onderwijsaanbieders: veel partijen houden zich bezig met leven lang ontwikkelen. Zo veel, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Met een speciale tool wil Fontys daar verandering in brengen.
Afbeelding
Grafische cirkel met partijen in het speelveld Leven Lang Ontwikkelen
Wil je jouw blik op de toekomst scherp krijgen? Brabant Leert helpt je hierbij. Middels een gratis ontwikkeladvies krijg je een goed beeld van wie jij bent en wat je kunt en welke beroepen daarbij passen, eventueel aangevuld met advies over opleidingen.
Afbeelding
Vrouw kijkt in camera
VNO-NCW organiseerde een bijeenkomst waarbij de arbeidsmarktpartners aan tafel schoven bij Logistieke Dienstverlener Jan de Rijk. Leerwerkloket Zuidoost-Brabant was een van hen. 
Afbeelding
Mensen aan vergadertafel
Wij vinden feedback van onze klanten heel erg belangrijk. We willen immers leren én groeien als organisatie. Daarom vragen we onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te blijven verbeteren.
Afbeelding
ster
De subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. 
Afbeelding
Stapeltjes munten waaruit kleine plantjes groeien
Toon is 60 jaar, een jaar werkzoekend en inmiddels aardig moedeloos. Hij wil zich laten omscholen en vraagt zich af of dat rendabel is, op zijn leeftijd. Omdat Toon werk zoekt in de sector zorg, is omscholing vast niet nodig, zegt Catrien, adviseur leren en werken, tegen hem.
Afbeelding
Oudere man die schrijft
Anja (43) is communicatiespecialist en wil graag iets gaan doen met coachen. Met deze vraag komt zij bij Marlen, adviseur Leren en Werken bij het Leerwerkloket. Coachen is een ruim begrip. Vandaar dat Marlen, Manon adviseert eerst te onderzoeken in welke richting zij wil gaan coachen.
Afbeelding
Vrouwelijke coach
Ben je tussen de 18 en 23 jaar, heb je geen startkwalificatie en lijkt een diploma ver weg? Jong Leren Werkt helpt je graag verder. 
Afbeelding
Vrolijke gezichten jonge mensen
Ben jij een Brabantse mkb ondernemer die zich sterk maakt voor een duurzame, inclusieve en toekomstbehendige economie? Dan hoor jij misschien bij Brabants Besten. 
Afbeelding
Vrouw achter computer
Karin was eind 50 toen ze haar baan verloor in de horeca. Ze wilde graag werken in het onderwijs. Annemarie Venhuizen, adviseur leren en werken heeft haar inzicht kunnen geven over de arbeidsmarkt en werken in het onderwijs.
Afbeelding
Kinderen maken huiswerk
De Leerwerkloketten Plus hebben zich ontwikkeld tot robuuste, zichtbare en laagdrempelige punten voor loopbaan- en scholingsadvies in hun arbeidsmarktregio
Afbeelding
video plus
"Het Leerwerkloket heeft mij geholpen om keuzes te maken voor mijn volgende stap in mijn loopbaan."
Afbeelding
Vrouw kijkt in camera
Op deze pagina vind je flyers met informatie over verschillende beroepen.
Afbeelding
Kiezen voor
Lees hier onze nieuwsbrief van december 2021. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.  
Afbeelding
LWL
Studenten onderwijsassistent leren in hun laatste jaar hoe ze met succes werk vinden dat bij hen past. Dit jaar gebeurde dat voor het eerst in samenwerking met Leerwerkloket Zuidoost-Brabant. Studenten zijn blij met het traject. “Ik weet me nu veel beter te presenteren.”
Afbeelding
Fotograaf maakt foto van student
Ben je toe aan een carrière switch? Wil jij je laten omscholen tot hovenier of alsnog je vakdiploma behalen terwijl je al in de sector werkzaam bent?
Afbeelding
Werken Als Hovenier
Lees hier onze nieuwsbrief van mei 2021. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.  
Afbeelding
Leerwerkloket
Eén loket voor alle vragen rondom werk. Dat wil het maandag gestarte Huis naar Werk zijn, in de vorm van een website en een fysiek loket aan het Stadhuisplein nummer 10 in Eindhoven.
Afbeelding
Bakstenen met daarop tekst Huis naar Werk
'Een buddy werkt' is een succes. het project waarbij vijftigplussers door coaches worden geholpen bij het vinden van werk wordt uitgebreid.
Afbeelding
Krantenartikel Eindhovens Dagblad 26 maart 2021
Van 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021 nieuwe ronde voor werkgevers om een subsidieaanvraag in te dienen Tel mee met Taal
Afbeelding
Leesbril op papier met tekst
Lees hier onze nieuwsbrief van maart 2021. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.  
Afbeelding
Het leerwerkloket
Ik zit niet op mijn plek!’ Dat is de titel van een nieuwe campagne van Leerwerkloket Zuidoost-Brabant, speciaal voor jongeren in coronatijd. 
Afbeelding
Banner Ik zit niet op mijn plek
In Brabant werken bijna 100.000 mensen met onvoldoende basisvaardigheden. 
Afbeelding
schrift zonder tekst
Archipel, ZuidZorg, Oktober, Vitalis, Joris Zorg, Ananz en Sint Annaklooster gaan, in samenwerking met OPPstap, Transvorm en Zorgkantoor CZ, in de regio Zuidoost Brabant van start met LEFGOZER.
Afbeelding
een man en een vrouw drinken thee
Investeren in kennis en vaardigheden loont altijd! Wij helpen mensen op weg.
Afbeelding
Krantenartikel HAC Vacaturekrant
Op 16 november 2020 heeft de Minister van SZW aan 14 opleiders subsidie toegekend.
Afbeelding
een vrouw is aan het zoeken op het internet
In Zuidoost-Brabant weten adviseurs van het Leerwerkloket en Werkgeversservicepunt elkaar goed te vinden. Samen helpen zij bedrijven in hun zoektocht naar geschikte werknemers. 
Afbeelding
Video samenwerking Leerwerkloket en Werkgeversservicepunt
Heb je interesse in een leerwerktraject binnen de techniek, maar weet je nog niet goed wat bij je past? Wij wijzen je graag de weg met deze handige routekaart.         
Afbeelding
4 afbeeldingen met mensen werkzaam in de techniek
Met hulp van het Leerwerkloket begon Joost aan de mbo-opleiding voor Sport en Bewegingscoördinator.
Afbeelding
Student sportopleiding