Talentensleutel: voor leren en ontwikkelen in het mkb

Afbeelding
Banner Talentensleutel

Wil je de leercultuur in jouw organisatie verbeteren?

Ontdek de kracht van onze Talentensleutel en verbeter de leercultuur in jouw organisatie! In een wereld waarin talent schaars is, is het essentieel om te investeren in een Leven Lang Ontwikkelen. Met onze innovatieve Talentensleutel bieden wij jou concrete oplossingen, waardevolle tips en handige tools waarmee je direct aan de slag kunt. Zet vandaag nog de eerste stap naar een lenige organisatie in deze competitieve arbeidsmarkt!

Wat is de Talentensleutel?

De Talentensleutel is een beproefde methodiek, ontwikkeld door werkgeversadviseurs van Leerwerkloket, om Leven Lang Ontwikkelen binnen MKB-organisaties te verbeteren en te optimaliseren, en daarmee de leercultuur een boost te geven. Het gebruik van de Talentensleutel is eenvoudig, toegankelijk en kosteloos.

Download hier het model Talentensleutel

  Aan de slag met de Talentensleutel

  Vul hier het contactformulier in

  Welke thema's verkent de Talentensleutel?

  Medewerker centraal

  Vanwege technologische en maatschappelijke ontwikkelingen is het belangrijk dat medewerkers steeds meer zelf de eigen regie nemen over hun loopbaan Ook is het belangrijk dat zij zich bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheid om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Daarnaast is het bevorderlijk voor de motivatie en groei van werknemers om hen autonomie te geven bij het uitvoeren van hun taken.

  Laagdrempelige leervoorzieningen

  Om de leercultuur te stimuleren en te verbeteren, moet een organisatie toegankelijke leervoorzieningen aanbieden. Deze voorzieningen faciliteren en ondersteunen medewerkers bij hun ontwikkeling. Dit betekent dat medewerkers gemakkelijk toegang moeten hebben tot tijd, financiële middelen, oefenmateriaal, ruimte en begeleiding om hun ontwikkeling te bevorderen. Zo kunnen ze experimenteren, fouten maken en leren van hun ervaringen.

  Gezonde en energieke werkomgeving

  De Talentensleutel erkent het belang van een gezonde en energieke werkomgeving. Het waarborgen van vitaliteit, aandacht voor lichaamsbeweging, gezonde voeding en een goede balans tussen werk en privé dragen bij aan verbeterde werkprestaties, vermindering van verzuim en meer voldoening.

  Meetbare leereffecten

  De Talentensleutel stimuleert organisatiemanagers om jaarlijks een zelfevaluatie te doen over de leercultuur. Denk hierbij aan aandacht voor leren en ontwikkelen in het afgelopen jaar, welke successen en verbeterpunten zijn er voor het volgend jaar, en zijn de leerprocessen voldoend geborgd.

   

  • Met de Talentensleutel heb je letterlijk de sleutel in handen om een bloeiende leercultuur te creëren die zowel jouw medewerkers als jouw organisatie laat groeien.

  Ontdek waarom investeren in leercultuur een absolute must is!

  In een snel veranderende wereld, met uitdagingen zoals corona, de Oekraïne oorlog, de klimaatcrisis, de energietransitie en de razendsnelle opkomst van Artificial Intelligence (AI), is wendbaarheid essentieel voor bedrijven. Verbetering van de leercultuur is de sleutel tot voortdurende aanpassing.

  Met een sterke leercultuur stimuleer je:
   

  • Continu leren en groeien van je medewerkers
   medewerkers kansen en ruimte geven voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, waardoor medewerkers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en blijven groeien.
  • Bevordering van de innovatieve kracht
   bovendien bevordert een dergelijke cultuur innovatie, waarbij nieuwe ideeën worden verwelkomd en vernieuwing wordt aangemoedigd.
  • Verhoogde productiviteit
   door te investeren in de leercultuur, verbeter je de vaardigheden en kennis van jouw medewerkers, wat resulteert in een hogere productiviteit, efficiëntie en betere resultaten.
  • Aantrekken en behouden van talent
   ten slotte zal een sterke leercultuur talent aantrekken en behouden, omdat het laat zien dat jouw organisatie investeert in groei en ontwikkeling van jouw medewerkers.
    
  • Een sterke leercultuur is een magneet voor talent. Het laat zien dat jouw organisatie investeert in de groei en ontwikkeling van medewerkers, wat helpt bij het aantrekken en behouden van medewerkers.

  Hoe werken wij 

  Ontdek de effectieve werkwijze van onze werkgeversadviseurs, die langs het model van de Talentensleutel, jou graag een passend advies te bieden.

  • Inzoomen op concrete en relevante vragen
   De Talentensleutel biedt de mogelijkheid om specifiek te kijken naar de uitdagingen en behoeften van jouw organisatie. We richten ons op de concrete en relevante vragen die spelen, zodat het advies en de oplossingen naadloos aansluiten bij jouw specifieke situatie.
    
  • Direct diepgang in adviesgesprekken
   Onze deskundige werkgeversadviseurs gaan verder dan oppervlakkige gesprekken. Met de Talentensleutel krijg je direct diepgang in de adviesgesprekken, waarbij we grondig ingaan op de kern van de leercultuur binnen jouw bedrijf. Dit zorgt voor waardevolle inzichten en op maat gemaakte adviezen.

  • Effectieve methode om aan de slag te gaan
   De Talentensleutel biedt een bewezen en effectieve methode om daadwerkelijk met de leercultuur binnen jouw bedrijf aan de slag te gaan. Met ons adviesrapport, praktische tips, relevante informatie, verwijzingen naar partners en handige tools heb je alle benodigde hulpmiddelen binnen handbereik om direct stappen te zetten en verandering te realiseren.

  • Kortom, met behulp van de Talentensleutel krijg je inzicht in de belangrijkste knoppen waaraan je kunt draaien als je jouw leercultuur wilt verbeteren.

  Hebben we je interesse gewekt voor de Talentensleutel?

  Vul hier het contactformulier in 
  Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. 

  Of mail of bel direct een van onze adviseurs:

  Gert-Jan van Breugel
  gertjan.vanbreugel@leerwerkloket.nl
  06 31524650

   

   

   

   

  Natasja Muskens
  natasja.muskens@leerwerkloket.nl
  06 51687959

  Deze organisaties/bedrijven gingen jou voor:

  logo
  "We hebben de talentensleutel en het bijbehorende adviesgesprek als waardevol ervaren. Het geeft inzicht in wat er goed gaat en waar nog kansen liggen: zowel op korte als lange termijn. Er worden praktische tips gedeeld naar gemeentelijke voorzieningen en landelijke subsidies."
  Aukje Martens - Manager Leren en Ontwikkelen
  logo
  Prettig contact, duidelijk en direct tot de kern waarin en hoe ondersteun in geboden kan worden. Dit alles met als doel het blijven leren en ontwikkelen als individu en organisatie
  Bas Brekelmans - Directeur Eigenaar Kameraet
  Logo SER
  Door heel Nederland zijn er inspirerende voorbeelden opgezet voor leven lang ontwikkelen. De SER verzamelt en toont op haar website goede voorbeelden van plekken waar leren al vanzelfsprekend is. Daarmee kunnen anderen zich laten inspireren en kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan. De SER heeft 'De Talentensleutel' toegevoegd als voorbeeld voor het verbeteren van de leercultuur in het mkb.
  SER Sociaal Economische Raad