Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Zit je niet op je plek? Word zij-instromer in de Techniek!

Heb jij het gevoel dat je op dit moment letterlijk of figuurlijk niet op je plek zit? Dan is omscholing naar een kansrijk beroep in de Techniek misschien iets voor jou! Meld je aan en wij gaan graag met je in gesprek.

Afbeelding
Door een goed gesprek vin jij de juiste plek

Kom ik in aanmerking

Wij zijn op zoek naar technisch talent of kandidaten met belangstelling voor techniek. Misschien denk je al langer over een overstap naar techniek want je hebt een goed technisch inzicht. Of knutsel je graag op zolder en hebt altijd al interesse gehad in techniek. Je kunt omscholen van werk naar werk maar ook vanuit een uitkering naar werk of anderszins. Iedereen kan zich aanmelden. Opleiding is niet direct vereist.

Wat als je je hebt aangemeld

We gaan samen kijken of je over de juiste skills en beginnende technische vaardigheden beschikt. Maar het allerbelangrijkste vinden wij je motivatie om aan de slag te gaan in een nieuwe technische functie. We organiseren verschillende oriëntatie-activiteiten waar je kennis kunt maken met werkgevers. De werkgever bepaalt uiteindelijk of hij met jou aan de slag gaat in een omscholingstraject. 

Welke omscholing heb je nodig

In een volgende fase gaan we met de werkgever kijken wat nodig is voor de omscholing. Is een cursus van een paar weken voldoende of gaat het om een volledige opleiding? Als duidelijk is hoe het opleidingstraject eruit gaat zien, leggen we contact met opleidingsinstituten. Denk aan mbo's zoals Summa College en ROC Ter AA, maar ook aan een hbo als Fontys Hogescholen en andere opleidingsaanbieders. 

Aan de slag

Nadat je jouw opleiding of cursus hebt afgerond mag je jezelf een volwaardige medewerker noemen! Je gaat aan de slag bij de werkgever, soms al tijdens de opleiding.

Actieve begeleiding

Een belangrijke factor van slagen van het omscholingstraject is begeleiding. Daarom worden alle deelnemers van het omscholingstraject Reskilling Brainport actief begeleid gedurende het traject. 

  • Vooraf tijdens de werving en selectie
  • In de opleidingsfase tijdens de omscholing
  • In de werkfase

Wie betaalt de opleiding

Er zijn verschillende regelingen en subsidiemogelijkheden beschikbaar waarmee (een deel) van de opleiding betaald kan worden. Hetzelfde geldt voor het (door)betalen van het salaris gedurende de omscholing. Een en ander hangt af van de situatie van de kandidaat, het traject en de opleiding. In het project gaan we samen met de partners in de regio en deelnemende bedrijven de oplossingen creëren en ervaringen delen.

Heb je interesse en wil je verder geholpen worden 

Klik op de button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Contact

 

Privacystatement Zuidoost-Brabant