Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Wij helpen mensen op weg

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen er aan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. Het belang van jezelf ontwikkelen is enorm groot. Het kabinet stimuleert dit door extra gelden vrij te maken voor een leven lang ontwikkelen. Waarom? Door jezelf te blijven ontwikkelen kun je in de maatschappij mee blijven doen.

Afbeelding
Krantenartikel HAC Vacaturekrant

Mooi gezegd. Maar waar vind je al die informatie en hulp als je vragen hebt over je loopbaan, inzetbaarheid, opleiding, studiekeuze en beroepskeuze? Wie kan je helpen als je nog niet precies weet wat je wilt en wat je kunt? En hoe kom je te weten hoe de arbeidsmarkt er nu en in de toekomst uitziet? Welke beroepen zijn kansrijk en welke niet? Voor al deze vragen kun je aankloppen bij het Leerwerkloket Zuidoost-Brabant. 

Voor iedereen

Sommige mensen vinden prima zelf hun weg, anderen hebben er graag wat hulp bij. Voor hen is er het Leerwerkloket. Een voorziening waar je optimaal gebruik kunt maken van de kennis over scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Of je nou werkzoekende bent, werknemer, zzp-er, scholier, student, je kunt bij het leerwerkloket Zuidoost-Brabant terecht met al je vragen over leren en werken. Voor dit advies hoef je niet te betalen, het verplicht je tot niets en het is bovenal een onafhankelijk advies. De dienstverlening van het Leerwerkloket is er voor iedereen.

Leerwerkloket, dé plek waar mensen naar toe kunnen met vragen over ontwikkeling en scholing. 

Juist nu in coronatijd

Het Leerwerkloket is er ook voor je in deze onzekere tijden. Juist nu schakelen de loopbaanadviseurs van het Leerwerkloket een extra tandje bij. Ben je ongerust over het behoud van je baan of dreig je je baan te verliezen? Wil je inzicht in wat je kunt en aan welke vaardigheden je op de huidige arbeidsmarkt misschien zou moeten werken? Of wil je uitvinden welke sectoren behoefte hebben aan jouw vaardigheden of met welke (om)scholingsmogelijkheden je kunt switchen naar kansrijke sectoren? De adviseurs van het Leerwerkloket geven jou advies over scholing, kansen en mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt. In coronatijd geven zij individueel advies online, maar ook fysiek als het niet anders kan.  

Het doel is mensen stimuleren een leven lang te leren zodat ze kunnen participeren, een baan vinden en behouden.

Hoe werkt het

Met goede en duidelijke informatie helpen de adviseurs van het Leerwerkloket je verder met loopbaanadvies op maat. Mocht jouw ontwikkeling daarom vragen kan een competentietest ingezet worden. Ook zijn zij jouw kompas bij het vinden van een geschikte opleiding. Verder kennen zij de subsidieregelingen en hebben zicht op vraag en aanbod van stages en leerwerktrajecten. Niet onbelangrijk in een tijd waarin veel stageplaatsen en leerwerkplekken verdwenen zijn.

Interesse en contact

Wil je graag meer weten over het Leerwerkloket? Bezoek dan eens de website Leerwerkloket Zuidoost-Brabant of volg het Leerwerkloket op LinkedIn. Je kunt je daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief, dan blijf je goed op de hoogte.
Wil je een adviesgesprek? Vul dan het formulier in op de website en vergeet niet je CV, zodat de adviseurs je goed kunnen helpen. Goed om te weten: voor het advies hoef je niet te betalen, het verplicht je tot niets en het Leerwerkloket is een onafhankelijke partij. Ze kijken altijd in het belang van degene die het advies vraagt. Jouw belang dus!


Kansen van mensen vergroten

Ons deskundige en enthousiaste team bestaat uit 9 medewerkers die alles weten over leren en werken. Wij zijn een onafhankelijk adviespunt met kennis van onderwijs en van de arbeidsmarkt in de regio Zuidoost-Brabant. We doen er alles aan een leven lang ontwikkelen mogelijk te maken voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Daarbij benutten wij onze contacten met onderwijs-, werkgevers- en overheidsorganisaties. Iedereen heeft er immers baat bij dat wij samenwerken en elkaar versterken. Wij willen de beroepsbevolking in Zuidoost-Brabant inspireren en activeren om door middel van om-, her- of bijscholing, te investeren in de eigen toekomst op de arbeidsmarkt. Hiermee beogen wij een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt én investeren wij in een leven lang ontwikkelen voor werkenden, werkzoekenden en ZZP-ers. 

Het Leerwerkloket Zuidoost-Brabant 


•    geeft door middel van loopbaanadvisering inzicht in:
•    Wat is mijn talent?
•    Wat wil ik?
•    Wat kan ik? 
•    Wat is kansrijk?
•    Wat heb ik nodig om een baan te vinden en te behouden?
•    heeft een breed netwerk
•    de dienstverlening van het Leerwerkloket is kosteloos en voor iedereen
is een onafhankelijk adviespunt met kennis van onderwijs en van de arbeidsmarkt in de regio Zuidoost-Brabant

Het doel van de Leerwerkloketten is: mensen stimuleren een leven lang te ontwikkelen zodat ze kunnen participeren, een baan vinden en behouden. 
Het Leerwerkloket is een samenwerkingsverband van gemeenten, onderwijs en UWV.

Het Leerwerkloket is er ook voor werkgevers! 


•    Aansluitend bij de behoefte van werkgevers geven we:
•    Informatie, voorlichting en advies over o.a. inspanningsverplichting NOW
•    Leven Lang ontwikkelen
•    Positieve leercultuur
•    Taal, om- her- bijscholingen (leerwerktrajecten)
•    Praktijkverklaring
•    Werk naar werk begeleiding
•    Financiële regelingen en subsidies. 

Dit doen we in nauwe samenwerking met partners in de regio.