Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

MKB Eindhoven start de campagne ‘direct op gesprek’

Met het oog op de enorme behoefte aan arbeidskrachten start MKB Eindhoven de campagne ‘direct op gesprek’. Dit geeft werkzoekenden de kans om snel een afspraak voor een oriënterend gesprek te maken bij een bedrijf met vacatures. Zij hoeven dan geen sollicitatiebrief of cv mee te sturen. De campagne komt voorlopig in plaats van het Vacaturecafé dat gepland stond voor 17 februari, maar dat vanwege de nog onzekere corona-situatie is uitgesteld naar mei.

Afbeelding
Jonge man, zoek een leuke baan

Eveline Meister, directeur van MKB Eindhoven: “We bieden op deze manier toch een alternatief en nemen drempels weg voor werkzoekenden die bijvoorbeeld moeite hebben om een brief te schrijven. Of niet reageren op een vacature omdat hun cv onvoldoende aansluit bij de vacatureomschrijving.” De ‘direct op gesprek’-aanpak gaat niet zover als ‘open hiring’, waarbij mensen gewoon aan de slag kunnen gaan, zelfs zonder sollicitatiegesprek. Daar lopen in Nederland nu enkele pilots mee, maar MKB Eindhoven denkt dat dit voor veel bedrijven toch te ver gaat.

“We zijn er wel van overtuigd dat direct persoonlijk contact tot meer succesvolle matches leidt. Mensen kunnen vaak veel meer dan ze in hun brief en cv aangeven. Dat merken we bij onze Vacaturecafés”, aldus Meister.

Gratis vacatures plaatsen

De bedrijven die lid zijn van MKB Eindhoven kunnen gratis vacatures plaatsen op de website www.mkbwerkt.nl Op deze site is nu bij alle vacatures (dat zijn er ruim 600) een zogenoemde ‘direct op gesprek’-knop geplaatst. Werkzoekenden kunnen via deze knop hun naam, e-mailadres en telefoonnummer achterlaten. Het bedrijf neemt dan contact op om een afspraak te maken. “Het is aan bedrijven zelf om speeddates of rondleidingen te organiseren voor mensen die zich via deze knop melden”, aldus Meister. “Op die manier krijgen werkzoekenden en bedrijven snel een goed beeld van elkaar.”

Direct op gesprek knop