Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Gezocht: Lefgozer

Deze week is de aftrap van het zij-instroomproject Lefgozer in regio Zuidoost Brabant.

Archipel, ZuidZorg, Oktober, Vitalis, Joris Zorg, Ananz en Sint Annaklooster gaan, in samenwerking met OPPstap, Transvorm en Zorgkantoor CZ, in de regio Zuidoost Brabant van start met LEFGOZER.

Afbeelding
een vrouw en een man drinken thee

Een project waarin zij-instromers – Lefgozers genoemd - via een verkorte opleiding worden omgeschoold tot Verzorgende-IG (niveau 3). Dit werk-leertraject, dat 18 maanden duurt, is erop gericht om snel gekwalificeerd en volledig opgeleid nieuw personeel in de zorg te krijgen. Lefgozer is in 2019 opgericht en succesvol in de regio Noordoost-Brabant. Sinds de start zijn ruim 270 mensen met de opleiding begonnen en inmiddels heeft de tweede groep Lefgozers haar Nederlands erkend mbo3 diploma ontvangen. 

Denk jij erover na een carrièrestap te maken naar de zorg?

Wat tof en dapper! Je denkt erover na om je te laten omscholen naar de ouderenzorg en dat is best een spannende stap. Zij helpen je daar graag bij. Op deze website vind je alles wat je moet weten over het Lefgozer traject. Als je interesse hebt om aan het traject deel te nemen, dan kun je je Aanmelden. Ze nemen dan spoedig contact met je op.