Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

1 februari start nieuwe groep Buddy Werkt voor werkzoekende 50+-ers

Afbeelding
Man en vrouw in coachgesprek
Werkzoekende Miranda Groenen (53) uit Eindhoven in gesprek met haar buddy Jaap Verheijen, manager Parking & Mobility services bij Eindhoven Airport.

Je bent 50-plus en je wilt aan de bak. Een leuke baan die past bij jouw interesses en ambities. Een plek binnen een bedrijf waar je gezien en erkend wordt. Waar je jouw kennis en ervaring inbrengt. Maar hoe en waar vind je die plek? Een buddy kan je daarbij helpen.

Buddy Werkt

Buddy Werkt is een traject waarin je als werkzoekende 50+-er gedurende een aantal weken wordt begeleid door een buddy uit het bedrijfsleven. Hij of zij is je persoonlijke aanspreekpunt, je klankbord en vraagbaak, adviseur en tipgever. Én toegang tot een netwerk dat je wel eens precies de baan zou kunnen opleveren die je zoekt!

Nieuw

Sinds vorig najaar is het programma is uitgebreid met een leerlijn zodat je als deelnemer - naast de gesprekken met je buddy - ook een aantal trainingen en workshops volgt die je helpen bij de ontwikkeling van jouw skills. Denk daarbij aan netwerken, competenties en gesprekstechnieken. Ook is een inspirerend netwerkevent onderdeel van het traject. Daar ontmoet je de andere buddy’s en kandidaten om te netwerken en netwerktips te delen.

Meld je snel aan

We starten een nieuwe ronde in februari. Wil jij, werkzoekende 50+-er, een buddy die je helpt en begeleidt bij jouw zoektocht? Kijk op de nieuwe website van Buddy Werkt en meld je daar als ‘ervaren professional’ aan!

Buddy Werkt is een initiatief van de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre, Ergon en UWV. Werkzoekenden die mee willen doen zijn 50-plus en woonachtig in een van bovengenoemde gemeenten.