Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Informatiebijeenkomst MBO-instructeur

Datum en tijd
Einddatum
Locatie
Online via MicrosoftTeams
Afbeelding
Praktijkinstructeur voor de klas

De (zij-)instroom van professionals met veel praktijkervaring is belangrijk om het onderwijs inhoudelijk goed te laten blijven aansluiten op de veranderende arbeidsmarkt. De vraag naar MBO-instructeurs in het onderwijs is dan ook groot. Opleider 3t-traject biedt jou de kans op een carrièreswitch.

Ooit gedacht aan werken in het onderwijs?

Ben jij een echte specialist met veel praktijkkennis en ervaring? Heb je coachings-kwaliteiten en wil je jouw kennis en passie voor jouw vak overbrengen op aankomende professionals? Volg dan het omscholingstraject tot MBO-instructeur! In deze functie ga je praktijkgericht te werk. Je legt zaken uit, doet praktijkhandelingen voor, demonstreert, begeleidt en brengt zo je studenten steeds een stapje verder in hun beroepspraktijk. 

Over de opleiding

De 3T-Opleiding ‘MBO-Instructeur' duurt één jaar. Je hebt 8 uur les en loopt minimaal 16 uur stage per week. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk (door het Ministerie van O,C en W) wettelijk erkend diploma en geeft bevoegdheid om te gaan werken in het MBO. Om te worden toegelaten tot de opleiding gelden de volgende eisen: l diploma MBO-niveau 4 of aantoonbaar vergelijkbaar niveau l minimaal 3 jaar relevante werkervaring l 2 dagen per week stagelopen of werkzaam zijn als instructeur.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst

Stuur een mail naar Marja.lemmen@uwv.nl, zet in het onderwerp: Informatiebijeenkomst MBO-Instructeur.