Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Ontdek jouw mogelijkheden voor leren en werken

Ben je door de coronamaatregelen je baan verloren? Of zit je al langer thuis en wil je weer aan het werk? Dit is het moment om in actie te komen. Er zijn veel banen verloren gegaan, bijvoorbeeld in de horeca. Gelukkig er is ook veel werk bijgekomen. En in de zorg is er nog steeds een groot tekort. Dit was al zo voor corona en zo is het nu nog steeds.

Afbeelding
stage zorg

Test jezelf

Je wilt weer aan het werk, maar je weet niet goed wat je kunt. Misschien heb je al een tijdje niet gewerkt. Waarom zou een werkgever voor jou kiezen? Er zijn vast wel mensen die jonger zijn, of die meer werkervaring hebben in het werk dat jij graag zou doen. Gelukkig is er meer mogelijk dan jij op dit moment denkt.

Ga je op zoek naar een nieuwe baan, dan is het goed om eerst te bedenken:

  • Wat vind ik leuk en wat vind ik niet leuk?
  • Waar ben ik goed in en waar ben ik minder goed in?
  • Van welke dingen word ik vrolijk en wat geeft mij energie?
  • Wat voor werk past hierbij?

Tip van het Leerwerkloket: Vraag je partner, een vriend of een familielid om deze vragen voor jou te beantwoorden. Vaak zien zij kwaliteiten die je zelf niet ziet

Onze adviseurs zijn er om jou te helpen

Wat zijn jouw kwaliteiten? En wat vind je leuk?

Bij het Leerwerkloket kun je testen doen om te zien waar je goed in bent en wat je wilt. De uitkomsten van deze testen kun je gebruiken om je cv op te pimpen. Werkgevers worden hier ook enthousiast van. Zij zien dan dat jij echt moeite hebt gedaan om aan het werk te komen en zullen je eerder uitnodigen voor een gesprek. Wil je ook weten wat jouw kwaliteiten zijn? Neem nu contact met ons op