Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Leercultuur en leerroutes

Het Leerwerkloket adviseert over het ontwikkelen van medewerkers. Welke langere termijn doelstellingen heb je als bedrijf en wat betekent dat voor de ontwikkeling van je medewerkers?

Afbeelding
Dansers

Als goed werkgever wil je je medewerkers ruimte geven voor zowel vakmatige als persoonlijke groei, want je wilt mensen gemotiveerd houden en talenten stimuleren waar mogelijk, ook al betekent dat dat je medewerkers soms vertrekken naar nieuwe uitdagingen. Niet erg. Zij zullen terugkijken op waardevolle leerervaringen in jouw bedrijf. En daarmee worden ze jouw ambassadeur voor het leven.

Leren is transformeren

Hoe zorg ik voor een goede leercultuur en waarom wil ik dat eigenlijk? Hoe begeleid ik mijn medewerkers optimaal in hun leerproces? Heb ik regelmatig gesprekken met mijn medewerkers over wederzijdse verwachtingen en perspectief? Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers eigen regie pakken? En wat hebben ze daarvoor nodig? Hoe houd ik ze duurzaam inzetbaar? Puzzelen deze vragen je als werkgever? Wij adviseren je op maat.

Erkend leerbedrijf worden

Wil je aan de slag met begeleiden en opleiden van mensen, zodat jouw passie en mooie vakmanschap overgedragen wordt naar volgende generaties? Wordt dan erkend leerbedrijf. Wij kunnen je vertellen wat de voordelen daarvan zijn en brengen je in contact met onze regionale contactpersoon van SBB (Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Leerwerktrajecten

Wanneer je moeite hebt om goed opgeleide mensen te vinden, adviseren wij bij het opzetten  van een leerwerktraject op maat. Wij onderzoeken de mogelijkheden voor het financieren van een leerwerktraject en schetsen diverse scenario’s. Wij verbinden je met de juiste partners.

Basisvaardigheden verbeteren op de werkvloer

In Brabant werken bijna 100.000 mensen met onvoldoende basisvaardigheden. Dit betekent dat zij moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal, rekenen en/of digitale vaardigheden. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het begrijpen van werkinstructies of het schrijven van e-mails of met online vergaderingen. Herken je dit en wil je meer weten? Kijk op Taalakkoord

In de regio Zuidoost-Brabant is er een regionaal plan om o.a. werkgevers te ondersteunen bij het verbeteren van deze vaardigheden. Neem contact met ons op, dan verbinden wij je met de juiste regionale contactpersonen van de Gemeenten, taalhuizen en opleiders.

Hoe werkt NL?


1.    Gratis ontwikkeladviesgesprekken
Via de subsidieregeling NL leert door zijn er in afgelopen jaar ontwikkeladviesgesprekken aangeboden om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Iedereen kan gebruik maken van kosteloze scholing, begeleiding of ontwikkeladvies. Mochten je medewerkers niet in aanmerking zijn gekomen voor de subsidie? Geen probleem. Onze loopbaanadviseurs kunnen jouw medewerkers altijd kosteloos adviseren. Hoe melden ze zich aan? Heel simpel. Je medewerker vult hiervoor het contact formulier in en binnen 48 uur neemt een van de loopbaanadviseurs contact op. 

2.    Gratis cursussen en opleiding 
Je kunt je medewerkers motiveren om te leren door ze in een nieuwsbrief of tijdens een ontwikkelgesprek te wijzen op de gratis scholingsmogelijkheden ‘vind je update’. Ze kunnen zoeken in alle gratis leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen. Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. Afsluitend ontvangen ze, in de meeste gevallen, een certificaat of diploma. Deze leerervaringen kunnen ze mooi gebruiken voor hun vakmatige en persoonlijke groei en handig voor een goede toekomstige arbeidsmarktpositie.