Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Kies een opleiding of leg je kennis en vaardigheden vast

Je bent op zoek naar werk, maar je kennis en vaardigheden sluiten niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu. Dan is het een goed idee om iets nieuws (bij) te leren. Van een korte cursus om je verouderde kennis te updaten tot een complete, meerjarige omscholing; er is van alles mogelijk.

Afbeelding
man met papier in hand

Ben je op zoek naar een cursus of opleiding, bedenk dan eerst

  • Welke kennis en ervaring mis je voor jouw wensberoep?
  • Heb je een volledige opleiding nodig? Of wil je deelcertificaten behalen of een cursus doen?
  • Op welk niveau zoek je een cursus of opleiding?

Je wilt een online cursus gaan volgen 

Kijk dan eens op de pagina van NL Leert Door. Hier vind je ruim 600 cursussen die je nu gratis kan volgen. Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. In de meeste gevallen ontvang je een certificaat of diploma.

Brabant Leert biedt alle Brabanders toegang tot meer informatie en een groot aanbod van online cursussen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Op Brabant Leert vind je een uitgebreid digitaal scholingsaanbod. Met een specifiek Brabantse kleur maken we een Leven Lang Ontwikkelen bereikbaar voor iedereen. 

Je wilt een verkorte opleiding of training volgen

Je hebt al enkele jaren werkervaring en wil nu een diploma of certificaat halen om je kansen op werk te vergroten. Misschien zijn er zij-instroomtrajecten of kun je een verkorte opleiding of maatwerktraject volgen. Bespreek de mogelijkheden met het Leerwerkloket.

Je wilt een BBL-opleiding gaan volgen

Een BBL-opleiding vind je het makkelijkst via de mbo-instelling bij jou in de buurt. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding heb je een praktijkovereenkomst nodig met een erkend leerbedrijf.

Wil je weten in welke erkende leerbedrijven in jouw regio op zoek zijn naar nieuwe medewerkers? Neem dan contact op met het Leerwerkloket in jouw regio. Onze adviseurs weten precies welke werknemers op zoek zijn naar gemotiveerde werknemers.

Kom je er zelf niet uit of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op.