Wij wijzen je de weg!

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Beroepen verdwijnen, nieuwe komen eraan. Werk dat je je leven lang blijft doen, bestaat niet meer. Ook diploma’s zijn snel verouderd. En de werknemer? Die heeft alleen toekomst als hij zich blijft ontwikkelen.

Alles over het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kun je als werkende en werkzoekende een STAP-budget van maximaal € 1.000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding om zo goed mogelijk inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. 

Meer informatie

Je leest alles over het STAP-budget op:

Vanaf dinsdag 1 maart kun je je aanvraag indienen op het STAP-portaalInloggen bij Mijn STAP-budget - Voorportaal (stapuwv.nl)

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig of heb je vragen over het STAP-budget. Laat het ons weten en we wijzen je graag de weg. 

Ik heb een vraag over het STAP-budget

Meer kansen met het STAP-budget

Ontwikkelingen op het werk staan niet stil. Daarom is er voor werkenden en werkzoekenden per 1 maart 2022 een STAP-budget beschikbaar. Deze subsidie van maximaal € 1.000 per jaar kan gebruikt worden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Zet de volgende stap

Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen. Door een nieuwe stap te zetten en zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan staan ze sterker op de arbeidsmarkt. Daarnaast kan een training, cursus of opleiding ook zorgen voor meer uitdaging, salaris of plezier in het werk. Het STAP-budget komt beschikbaar in plaats van de fiscale aftrek, die per 1 januari 2022 is afgeschaft.

Baan houden of wisselen?

Mensen die zich laten om- of bijscholen kunnen voorkomen dat ze hun baan verliezen. Ook hebben ze meer kans om een andere baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Voor mensen met zware beroepen kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kunnen zij op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.